EAST RUTHERFORD – October 4 – PRESS Reports/Reviews/Pics, NJ

Asbury Park Press, NJ 

It’s a Madonna nation

Test your knowledge with our pop quiz

By CHRIS JORDAN • Gannett New Jersey • October 3, 2008

Love her or hate her, you can’t ignore Madonna. She has transcended music over the last 25 years to become a true pop-culture icon, seemingly drawing attention for everying she does, be it adopting a child from Malawi under questionable circumstances to studying Kabbalah, an off-shoot of Judaism.

Now Madonna comes to the Izod Center in East Rutherford Saturday night to kick off the U.S. leg of her “Sticky and Sweet Tour.” She then heads across the river for four shows at Madison Square Garden in New York City, starting Monday, Oct. 6. Want more? She hits Boardwalk Hall in Atlantic City on Nov. 22.

The tour has already garnered controversy in Europe, where Madonna juxtaposed images of John McCain and Hitler. But that’s the norm for Ms. Ciccone, who has been pushing cultural buttons for her entire career.

Anyway, we offer our Madonna pop (culture) quiz to test you, dear reader, on how up you are on the Material Girl.

Score results: 0-3 Madonna wannabe; 4-6 Madonna backup dancer; 7-9 Madonna record producer with bedroom privileges; 10 Madonna wants to adopt you.

1. What did Madonna inject singer Justin Timberlake with prior to their recording session for “Hard Candy”?

A. Testosterone
B. B-12
C. Adrenaline
D. A ray of light

2. Madonna portrayed this Latin American leader in a 1996 film.

A. Michelle Bachelet
B. Eva Peron
C. Celia Cruz
D. Manuel Noriega

3. This actor appeared as Jesus in Madonna’s “Like A Prayer” video.

A. Denzel Washington
B. Donnell Rawlings
C. Leon
D. Redd Foxx

4. What group took offense to Madonna’s 1986 single, “Papa Don’t Preach”?

A. Mothers Against Drunk Driving
B. Conservative religious groups
C. Planned parenthood
D. Music critics

5. Which New York Yankee is a “spiritual soulmate” to Madonna?

A. Hideki Matsui
B. Derek Jeter
C. Alex Rodriguez
D. Yogi Berra

6. Former Madonna remixer and collaborator Shep Pettibone owns what Asbury Park nightclub?

A. The Stone Pony
B. Asbury Lanes
C. Paradise
D. Mrs. Jays Beer Garden

7. What did Madonna say to the taxi driver when she first arrived in New York City?

A. “Take me to the nearest yoga studio.”
B. “Do you produce records when you’re not driving a cab?”
C. “Take me to the middle of everything.”
D. “What are you doing when you get off your shift?”

8. Who did Madonna dedicate “Like a Virgin” to at a recent concert in Rome?

A. Guy Ritchie
B. The Pope
C. Rabbi Philip Berg
D. John McCain

9. Which celebrity has Madonna NOT been romantically linked or married to?

A. George Michael
B. Sean Penn
C. Jellybean Benitez
D. Dennis Rodman

10. What was the name of Madonna’s late-’70s New York City rock band?

A. The New York Dolls
B. Ciccone Youth
C. Breakfast Club
D. The Virgin Suicides

Answers: 1. B; 2. B; 3. C; 4. B; 5. C 6. C; 7. C; 8. B; 9. A; 10. C.

List Price: $13.99

Price: $11.19 & eligible for FREE Super Saver Shipping on orders over $25.
You Save: $2.80 (20%)

Pre-order Price Guarantee.
You may pre-order it now and we will deliver it to you when it arrives.
Ships from and sold by Amazon.com.

Advertisements

Posted on October 4, 2008, in Madonna, Music, Sticky & Sweet Tour and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: